Bestellen Eten Ontmoeten
Heb je geen tijd of zin om te koken, of heb je geen inspiratie? LEVJEN kookt vers, gezond en gevarieerd voor jouw gemak

Wat is nou gezond?

Als voedingsdeskundige wordt deze vraag mij vaak gesteld. Sommige mensen weten niet meer wat ze moeten geloven. Elke dag kom je wel iets tegen: er wordt bijvoorbeeld beweerd dat brood ongezond is, en als je groene groenten eet dan voorkom je veel ziekten. Ik kijk naar het totale plaatje in plaats van één onderdeel uit voeding. Gezonde voeding is niet alleen de voeding an sich, er spelen meerdere factoren een belangrijke rol!

Fleur gezond eten

Mindfull eten

Dat betekent dat je met aandacht eet en niet wat anders tegelijkertijd doet. Je neemt rustig de tijd om een hap te nemen en goed te kauwen. Op deze manier verteert je eten op een normaal tempo. Je organen hebben vervolgens rustig de tijd om alle voedingsstoffen op te nemen en af te scheiden.

 

Eten zonder oordeel/ 80-20 regel

Alles met ‘te’ ben ik geen voorstander van. Het leven is te mooi om alleen maar bezig te zijn wat goed voor je is en wat niet goed voor je is. Daarom is het ook belangrijk dat je kan genieten van de (onverwachte) ongezonde dingen. Als er bijvoorbeeld een maaltijd voor je klaar staat wat je niet zelf in gedachte had of je hebt zin in dat lekkere frietje, geniet er vooral van. Schiet niet in de stress dat je er van aankomt. Kies juist bewust (zo nu en dan) voor iets wat je heel lekker vindt.

 

Genieten en tijd hebben voor elkaar

Eten heeft idealiter ook een sociaal component. Het is belangrijk dat je met je hele gezin van de maaltijd geniet, zodat er tijd en aandacht is voor elkaar. En dat je met elkaar de dag kan bespreken. Zonder dat je afgeleid wordt, door die ene mail, dat telefoontje of appje.

Daarom zou het prettig zijn als ‘genieten en tijd hebben voor elkaar’ makkelijker voor je wordt gemaakt. Dat je rustig thuis kan komen en ondertussen is je eten al bereid en aan huis bezorgd. Vervolgens hoef je de verse & gezonde maaltijd alleen nog in de oven te doen en iedereen kan ontspannen aanschuiven.

 

Ik schrijf voor Levjen, omdat de bovenstaande factoren aansluiten bij het concept!

Groeten,

Fleur